igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Op Noorderzon

(Ingezonden mededeling)Geplaatst door Igor Wijnker za, augustus 18, 2018 16:10:37
Ik was even zo vrij om de fraaie poster van Douwe Dijkstra (tevens ontwerper van de cover van Rock City) te bewerken voor de twee shows volgende week op Noorderzon.
Meer info lees je onder de poster.

Dit wordt een bijzondere Noorderzon voor mij.

Op de eerste twee festivaldagen (23 en 24 augustus) mag ik namelijk de VERA-container gebruiken. En wel om mijn boek Rock City (met verhalen uit muziekstad Groningen) live op de planken te brengen.

Uiteraard lukt dat alleen met de hoofdrolspelers uit het het boek. Daarom ben ik zo blij met de komst van Lou Leeuw, Peter (mr. Vera) Weening en de band Price (voorheen Creepy Karpis).

In de gezelligste container van de Leliesingel zullen zij aan de hand van video- en audiofragmenten en passages of foto’s uit het boek een unieke inkijk geven in hun werk & leven.

En uiteraard doen de muzikanten ook waar ze het beste in zijn: muziek maken.

Alle acts staan garant voor een levendige korte voorstelling over het weerbarstige muzikantenbestaan, de sensatie van een nieuw liedje en de charme/ellende van Groningen.

Programma en tijden:

Do. 23 augustus: Levende legende, Lou Leeuw & vrienden

Het Groningse popfenomeen Lou Leeuw komt langs. Deze onvermoeibare Stadjer heeft inmiddels een standbeeld verdiend, maar staat liever op de bühne. Dat doet Lou al sinds 1961: hij tourde met o.a. Herman Brood, Cuby & The Blizzards en Nina Hagen en is op z’n 72ste nog even energiek als in z’n jongste jaren. Lou neemt een schat aan verhalen en liedjes mee en z’n muziekvrienden Lex Koopman (gitaar), Harrie Groenewold (drums) en Shiba (zang), die garant staan voor een hartverwarmend halfuurtje.


Vrij 24: Going Underground (met Peter Weening en Price)

Tot ver buiten de landsgrenzen staat de stad bekend als mekka voor de underground. Vooral dankzij VERA en Peter Weening, programmeur van de buitencategorie. Hij gaf al een podium aan U2, Simple Minds, Nirvana en Pearl Jam voordat zij wereldberoemd werden en staat nog steeds met zijn poten in de modder. Weening weet als geen ander te vertellen over het wel en wee van die rare muziekwereld en draait er nooit omheen.

Misschien is Marnix Visscher (van o.a. Korfbal, Price en Fisscher Price) wel die ruwe diamant die over een paar jaar furore maakt. Deze getalenteerde muzikant/songwriter komt muziek maken met z’n band Price en zal door mij aan de tand worden gevoeld. Gelukkig is hij niet op zijn mondje gevallen.


De optredens zijn om 17.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 en 23.00 uur en duren ca. 25 minuten.

Een kaartje kost €4,- en is op de avond van het optreden te koop. Er staat een verkooppunt naast de container.  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.