igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Herinneringen van een ex-wigger

MuziekGeplaatst door Igor Wijnker vr, juni 26, 2009 11:19:47

Dit lijkt een heel slechte grap, maar het is de bizarre waarheid: ik sta donderdagavond laat de muren van mijn nieuwe werkruimte te witten als ik op de radio hoor over de hartstilstand van Michael Jackson.

Gedachten gaan terug naar mijn allereerste cassettebandje, met Don’t stop till you get enough. Andere liedjes die ik van de Top 40 had opgenomen (wijsvingers gereed bij de knoppen REC en Play, terwijl de dj de single aankondigde): Can’t stand losing you (Police), Crazy Little Thing Called Love (Queen), What’s the matter baby (Ellen Foley – op wie ik geloof ik verliefd was), Lay your love on me (Racey), Weekend (Earth&Fire, met Jerney Kaagman op wie ik zeker verliefd was – ohhh, dat stoeipakje).

Ik denk aan het album Bad. Met Smooth Criminal (‘You’ve been hit by…you’ve been hit by…a smooth criminal…dudududdududud…owwww!’). Ik wilde eigenlijk ook wel een neger zijn; ze konden beter voetballen en breakdancen. Liepen op mooie sportschoenen (hoewel de neger in mijn klas net als ik Piedro's droeg, maar wel heel goed kon voetballen), ze droegen als eerste een baseballcap en op de juiste manier (de zonneklep ombuigen). Negers waren gewoon enorm cool, hoewel ik dat woord toen nog niet kende. Zij personificeerden de stad. En de stad was voor mij het paradijs - wat was ik toch een heerlijk naïeve dorpsknul.

Bijna ongemerkt nam ik in de jaren negentig al afscheid van de muzikant Michael Jackson. Hij was een karikatuur geworden.

Teug naar het heden, 26 juni 2009. Terwijl ik mijn omgeving almaar witter kleur, draait radio-dj Eric Corton als hommage aan de nog niet officieel overleden artiest het nummer Last Goodbye van Jeff Buckley. Ook veel te vroeg dood. Daarna moet ik denken aan Elliott Smith, Phil Spector en een vroeg overleden jeugdvriend.

Pas om 1.30 uur dringt het tot me door dat ik jarig ben.

Ik ga door met witten en op 3FM draaien ze alleen nog maar liedjes van Michael Jackson. En ik kan niet anders zeggen dat ik zijn balads voornamelijk zeiknummers vind en zijn up-tempo liedjes (tot en met Bad) stuk voor stuk geweldig.

Om 2.30 uur was ik de witte vlekken van mijn zongebruinde handen en is Michael Jackson nu ook officieel dood. Op de radio klinkt het aanstekelijke Abc. Uit de tijd dat Michael nog een vrolijk donker kereltje was.

  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post80