igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

www.weekendjeweg.de

MuziekGeplaatst door Igor Wijnker wo, juni 24, 2009 02:48:28

Vrienden

Soms heb je van die weekeinden…

dat je op een late donderdagavond met een aantal vrienden en vriendinnen terecht komt op een Duitse gelegenheidscamping. Je krijgt een plek toegewezen van een vrouw in een geel hesje en daar hobbel je dan over het veld waar enkele dagen geleden nog graan stond te bloeien en dat nu met hekken is afgezet.

W3 heet ons weiland dat de komende vier etmalen wordt bevolkt door jongelui met campers en busjes uit vijf verschillende decennia, caravans, party- , leger-, bungalow- en zelfs circustenten. Vaak voorzien van generatoren die meer geluid maken dan de bijbehorende geluidsinstallaties. Hier geen opzichters die om 23.00 uur vragen of het iets zachter mag. Hier heerst de vrijheid.

Een snelle inventarisatie leert dat ongeveer 98 procent van de campinggasten bier uit blik drinkt en in een euforische stemming verkeert.

Rond middernacht staat onze tent fier overeind (dat moet gevierd worden) en zijn de kolen heet genoeg voor een snackbarbecue (moet ook gevierd worden).

Een onbekend aantal uur later rol je in bed, waar je een te kort aantal uur later weer uit wordt gebrand door de zon – zelfs als die zich nauwelijks laat zien.

Eerst verricht je nog de rituele handelingen: koffie, brood, pannenkoek, contactlenzen in, ‘biertje?...nu al?, ja lekker. Doe de barbecue ook maar vast aan.’

De voedselkringloop op de camping is trouwens als volgt geregeld: als je een man bent mag je tegen een hek plassen. Maakt niet uit welke richting je loopt – je stuit altijd op zo’n hekwerk. Voor de andere sekse en boodschap staan op strategische plekken aan de randen van het veld dixi-units. Als je niet zo gecharmeerd bent van openbare chemische toiletten - die ook worden gebruikt door diarreelijders en kerels die amper op hun benen kunnen staan maar toch graag staande urineren en vomeren – kun je de camping verlaten en in het bos een rustig plekje zoeken.

Er is veel te zien op de camping. Een man sjouwt met een meterslang blauw zeil. Dat wordt uitgelegd op het pad en besproeid met water en zeep. Vervolgens verschijnen oude jongemannen met bierbuiken en harige ruggen in zwembroek. Ze trekken om de beurt een sprint en glijden ruggelings en schreeuwend over het zeil. Het is eigenlijk meer stuiteren, de graanstompjes zijn stevig. De groep stoere mannen dunt snel uit. De ruggen van de rauwdauwers die staan te wachten voor de tweede aanloop zijn bloedend rood.

Een Volkswagenbusje passeert stapvoets, bestuurd door een jongeman met een groot blik bier in zijn vrije rechterhand. De zijdeur wordt opengeschoven en een blond meisje kiepert lachend een emmertje pies leeg, pal voor onze tent. Die toiletmethode had ik nog niet bedacht.

Op een gegeven moment is het tijd om naar de festivalwijde te gaan, want wij komen ook voor de muziek. We gaan slechts voor enige uren, maar nemen kleding mee voor ongeveer drie jaargetijden. Want de zon kan nu wel zo fel schijnen; als we ’s nachts weer terugkeren bij de tent zal de adem als wolkjes uit onze monden komen.

Wij blijken op de verste camping te staan, dus nemen een biertje-voor-onderweg mee.

Daarna schreeuwen, zingen en swingen we mee met Johnossi, The Ting Tings, Datarock, Franz Ferdinand en Kings of Leon.

En daarna mogen we nog twee etmalen.

  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post79