igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Verboden vruchten

BoekenweekGeplaatst door Igor Wijnker vr, maart 24, 2017 22:15:24
Na een paar slokken bier krijg ik doorgaans zin in tabak. Meestal bied ik krachtig weerstand, maar de vrouw was uithuizig, het koortsige kind was in dromenland en de vrij zat in de dag, kortom: dit was zo'n moment dat ik bezweek voor de verleiding.
Toegegeven, het was wat rottig getimed, net nu de KWF de grote tabaksproducenten voor de rechter daagt en nogmaals werd benadrukt hoe ongezond roken is. Maar -en dat kan misschien vreemd klinken- ik voel me nooit aangesproken als het over rokers gaat.
Dus toog ik welgemoed naar de kamer waar de tabaksdoos ligt. Als het goed is bevat deze een pak shag waar mijn eega en ik zo lang mee doen dat het vochtig moet worden gehouden met een paar aardappelschillen. (Wat ik al meldde, wij zijn rokers van niks)
Ik draaide er eentje en verliet de woning, want ik houd niet van rooklucht in huis en m'n kleren en wel van een frisse buitenlucht. De hemel was kraakhelder en die eerste teugen tabak waren, sorry jonge lezertjes, verrukkelijk. Er brandde licht in de Abdijkerk, waar wij naast wonen. Ik liep erop af en het hoorde steeds duidelijker de pianoklanken van het Busch Trio - bepaald geen koekenbakkers.
Abdijconcerten Aduard haalt sowieso altijd het neusje van de zalm in huis, die eeuwenoude voormalige ziekenboeg die een prachtige akoestiek schijnt te hebben.
Ik luister op z'n tijd wel 'ns klassieke muziek en heb er wel 'ns een familieconcert bezocht, maar verder laat ik al die ongetwijfeld prachtige optredens ongehoord aan mij voorbijgaan. Misschien later, als ik groot ben.
Bovendien kwam ik hier om te roken.
Maar toen ik daar zo stond te luisteren, trok ik de stoute schoenen aan, opende het hek van de abdijtuin*, liep op kousenvoeten over het grind naar het bankje. Ik ging zitten, keek naar de heldere sterrenhemel en luisterde onder het genot van de dodelijke tabak naar de onsterfelijke klanken van Haydn. Of Mendelssohn, daar wil ik vanaf wezen.
Ik wens iedereen nog een aangename boekenweek.*als je bij de foto een x-as en y-as zou afbeelden die respectievelijk tot 5 en 4 gaan, dan staat het bankje ongeveer op de coƶrdinaten 4,3.

  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post335