igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Meine Heimat (een potentiële hit)

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker wo, september 28, 2016 16:03:23
Vandaag is in het Europees Parlement een lans gebroken voor het Nedersaksisch. Ik spreek weliswaar met een Noord-Hollandse knauw (met een vleugje West-Fries), maar heb toch ook een zekere voorliefde voor het Duits. Heb ik waarschijnlijk van mijn voorouders (de familie Winke(r/n/l)) die tot eind 18e eeuw in Cloppenburg woonden en ongetwijfeld Nedersaksisch spraken.

Dit lied over mijn Heimat speelde ik eerder dit jaar tijdens De Meindert, Igor, Jonge Boschfazant & Kesanova Show in de Kroeg van Klaas.

Een van de bezoekers -wiens naam en gezicht mij zijn ontschoten- bezwoer me zelfs dat dit een potentiële hit is. En daar herinnerde hij me een paar maanden later weer aan, toen hij tevergeefs had gevraagd of ik dat lied weer wilde spelen.

Ik weet niet op welke hitparade hij doelde, maar hoop dat deze opname hem bereikt en dat ik hem er een plezier mee doe. En als hij Meine Heimat bij een Nedersaksisch georiënteerde dj wil pluggen dan heeft hij uiteraard mijn zegen.

Het is in elk geval geschreven en gezongen in mijn beste Duits, en er zit een knipoogje naar The Scorpions in.

En hoewel er het een en ander schort aan de opname, gemaakt met een portable recorder aan de keukentafel, lijkt mij dit toch een mooie dag om het de wereld in te slingeren. Komt-ie:

  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post322