igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

4e op de Olympisch Diploma-spiegel

SportGeplaatst door Igor Wijnker zo, augustus 21, 2016 14:34:35

Chef de mission Maurits Hendriks blikte zondagmiddag terug op de Olympische Spelen van Team NL, na de voorlopig 4e plaats in het algemeen klassement Olympische Diploma’s:

“Vooraf hadden we, ik, hoge verwachtingen. Misschien waren die te hoog, zou kunnen. En het was ergens vorige week, na de tweede of derde fles wijn en zevende of achtste vierde plaats, dat weet ik niet meer exact, toen ons duidelijk werd dat we ons niet zo moesten blindstaren op de medaillespiegel. En zijn we ons gaan focussen op de Olympisch Diploma-spiegel, een ranglijst die ten onrechte nog weinig aandacht krijgt.

Het waren eigenlijk de hockeymannen die de trend zetten op donderdag met die dik verdiende vierde plaats. En die lijn hebben we daarna mooi doorgetrokken met schitterende vierde plaatsen van de handbalsters en volleybalsters. En Churandy Martina die niet alleen op een 1/100ste van een seconde van de bronzen medaille maar ook van de vierde plek finishte. De meeste mensen die voor de tv zitten, beseffen zich niet hoe moeilijk het is om vierde te worden op zo’n groot evenement.

En hoewel de hockeysters natuurlijk geen goede zaken deden voor het algemeen klassement van de Olympisch Diploma-spiegel wil ik ze nog wel complimenteren met de zekere zege die zij toch nog uit handen gaven en zo een mooie Nederlandse traditie hebben voortgezet van net-niet land als het op teamsporten aankomt.

Kortom: ik denk dat we hier in Rio een duidelijk visitekaartje hebben afgegeven als Team NL. Als land van de zesjescultuur hebben we het gewoon heel goed gedaan.

En ik zal er wel om uitgelachen worden, maar ik durf zelfs te stellen dat minstens tien van onze diploma’s een gouden randje hebben."

  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post319