igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Kunstsubsidies en de lange termijn

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker do, augustus 04, 2016 15:27:47
Twee portretten van Rembrandt, 160 miljoen euro.

Ik snap de opwinding over de toegekende kunstsubsidies heus wel, maar laten we niet te snel oordelen en ook naar de lange termijn kijken. Het is nu investeren en dan kan best even duren voor je de vruchten plukt.
Ik bedoel, over circa 380 jaar is het helemaal niet denkbeeldig dat er twee verloren gewaande liedjes van De Staat in pak-'m-beet Polen worden gevonden en dat die vervolgens worden aangekocht door de Belgische regering en Studio Brussel.
Laatstgenoemde zender zal onder meer alle opbrengsten van de Glazen Huis-actie aan dit goede doel besteden in plaats van aan het al eerder beloofde dagje uit voor de smartphone-bochelkinderen.
Het aankoopbedrag van 500 miljoen Amerikaneuro's (dat is omgerekend 600 miljoen huidige euro's, incl. inflatiecorrectie) lijkt nu heel veel, maar het zijn gewoon hele andere, onvergelijkbare tijden.
Had je in 1634 tegen Rembrandt gezegd dat die twee huwelijksportretten ooit nog 'ns voor 160 miljoen euro zouden worden gekocht door de staat (zonder hoofdletters) en een groot museum, had hij je waarschijnlijk raar aangekeken en gezegd: "ach joh, gekkie! Doe niet zo mal! (of hoe ze dat dan ook zeiden in die tijd) 160 florijnen, zul je bedoelen."

  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post317