igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Rutte: ‘Stop met levensgevaarlijke Johan Cruijff-herdenkingen’

Bijna op De SpeldGeplaatst door Igor Wijnker ma, april 04, 2016 21:26:29

Na verschillende incidenten waarbij tientallen gewonden vielen, heeft premier Rutte vanmorgen tijdens een persconferentie een klemmende oproep aan Nederland gedaan om te stoppen met levensbedreigende Johan Cruijff-herdenkingen. “Het is evident dat hij veel voor Nederland heeft betekend en laten we vooral doorgaan hem te blijven eren, maar het mag niet ten koste gaan van onze veiligheid.”

Hij riep de NS op haar verantwoordelijkheid te nemen en weer gewoon volgens de dienstregeling te rijden. Rutte doelde daarmee op diverse sneltreinen en intercity’s die de afgelopen dagen om 14 over vol in de remmen gingen om de vermaarde nummer 14 van de New York Cosmos en Feijenoord te eren. Hierbij vielen in totaal 124 gewonden, waarvan er 33 ernstig aan toe zijn.

Ook sprak de premier de wens uit dat chirurgen om 14.00 uur gewoon doorgaan met hun belangrijke werk en niet -zoals afgelopen week in Leiden en Den Bosch- gedurende een minuut de scalpels neerleggen en de beademingsapparatuur uitzetten. De patiënte in Den Bosch raakte daarbij in coma waaruit zij nog niet is ontwaakt.

Er waren gelukkig ook mooie eerbetonen tijdens sportontmoetingen, “toch de meest geëigende plek,” zo beëindigde de premier zijn pleidooi. Zoals in Middelburg waar titelverdediger Rudie de Kraker uit Oost-Souburg tijdens de jaarlijkse frikadel eetwedstrijd zijn veertiende afvalvleesstaaf naar binnen propte en alle andere deelnemers spontaan opstonden en begonnen te applaudisseren.  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post313