igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Gelukkig hebben we de foto's nog, mét een quizvraag (nogmaals de boekpresentatie)

Berichten uit de buitenwereldGeplaatst door Igor Wijnker wo, juni 10, 2009 02:37:09

De boekpresentatie van Bezeten echoot nog een beetje na in mijn lijf. En in de media.

1) aan de filmreportage wordt nu de laatste hand gelegd, heb ik begrepen van mijn uitgever Nieuw Amsterdam.

2) en dit verslag stond in het Noord-Hollands Dagblad en het Dagblad van het Noorden.

Toch heb ik ook veel flitslicht gezien vorige week donderdag tijdens de boekpresentatie. Maar foto's had ik dus nog niet. (Terwijl ik mijn compactcamera verdomme had meegenomen)

Dankzij mijn moeder kan ik hier de eerste foto's presenteren:

1) Met uitgeefster Marie-Anne van Wijnen

2) Alleen

3) Met een deeltje van de genodigden op het Museumplein. Op de achtergrond (in het wit) een goed gecaste look-a-like van de jonge Ton Boot om de door mij voorgelezen passage te illustreren. Rechts van mij staat de waarschijnlijk hoofdverantwoordelijke voor het vele geflits: de persfotograaf die ik maar eens moet zien te traceren.

Literaire quizvraag: welke romanschrijver staat er ook op deze foto?

  • Reacties(4)//deblogger.igorwijnker.nl/#post76

Boekpresentatie

Berichten uit de buitenwereldGeplaatst door Igor Wijnker ma, juni 08, 2009 02:27:37

Jarenlang ben je dus bezig met een boek, als een kluizenaar zwoegend op een kamertje. En van de ene op de andere dag is dat dierbare en kwetsbare product af. En daarna is het van iedereen, van de buitenwereld.

Ik wil het ook graag delen, met zoveel mogelijk lezers. Maar het is wel raar: sta ik op een donderdagmiddag in juni bij de presentatie zomaar tegen vijftig mensen te praten. Onder wie mijn ouders (jarige vader), een tante en een neef, vrienden en vriendinnen, bevriende collega’s, een huisdichter, mensen uit de basketbalwereld (daartoe reken ik ook de 1-jarige aanstekelijk vrolijke baby Spinks), journalisten en personeel van de uitgeverij.

(Bij gebrek aan eigen beeldmateriaal van deze voor mij nogal overweldigende gebeurtenis, heb ik hierboven de cover geplaatst van een boek dat op 3 juni werd gepresenteerd. Nota bene in mijn geboorteplaats Anna Paulowna, al zal de schrijver beweren dat die presentatie in Wieringerwaard was)

Terug naar mijn presentatie: dat praten tegen zo’n grote groep hóéft natuurlijk helemaal niet en ik vind het doodeng, maar om de een of andere reden maak ik het mezelf graag lastig. Dus troon ik na de warme woorden van mijn uitgeefster het hele gezelschap mee naar het Museumplein en lees op het basketbalveld een stukje voor uit het boek.

Weer terug in het fraaie pand van Nieuw Amsterdam, gieren de zenuwen nog steeds door mijn lijf. Omdat ik van mezelf nóg een speech moet houden. In het Engels nog wel. Ik heb namelijk Joe Spinks gevraagd om een exemplaar in ontvangst te nemen en hij is na elf jaar Amsterdam nog steeds de Nederlandse taal niet machtig. En toch, Geert, is hij heus een goed mens.

En een groot sportman. Aangezien Joe heeft besloten terug te keren naar de VS, probeer ik van mijn speech een soort eerbetoon te maken. Ook mijn andere hoofdgast, ex-international Niels Meijer, probeer ik lovend toe te spreken.

Ik weet niet of overkomt bij de toehoorders – ‘Dikke’ Joop Versteeg begint op een gegeven moment wat tegen te sputteren: "wat bedoel je nou!?" Nou ja, dit is wat ik had willen zeggen: (klik hier voor de gehele toespraak)

  • Reacties(2)//deblogger.igorwijnker.nl/#post75