igorblogt

igorblogt

Hier staan veelal persoonlijke verhalen.

Ik ben ook behoorlijk actief op Twitter: kijk maar.
En heb zelfs een website: www.igorwijnker.nl

Verloren land op Radio Noord

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker ma, januari 29, 2018 19:36:11

Dat wil ik vaker doen, samenwerken met PJ Harvey. Zij bedacht de melodie, ik de tekst.

Zondag was voor het eerst ons liedje op de radio.

Prachtig vertolkt door Eva Waterbolk.

En smaakvol gearrangeerd door Frans Buschman.

Hier is de uitzending van
het betreffende radioprogramma Twij deuntjes veur ain cent van Henk Scholte: https://www.rtvnoord.nl/radio/programma/20060/Twij-Deuntjes-veur-ain-Cent/aflevering/14846

Ons lied begint bij 36.15.


En dit is een foto van Henk Scholte

Voor doven & slechthorenden of anderszins geïnteresseerden staat hieronder de songtekst van Verloren land:


De minister telt, het noorden schudt

Ze komen aan het fundament

De toekomst ligt achter ons, onder ons


Dutch Desease…nog-niet-uitgewoed

Waar is ons geld, de overvloed

in noordoost Groningen……..win…win…win


Ref:

Laat ze begaan…ze weten heus wel wat ze doen

Dit is toch Nederland, land van fatsoen

En de techniek, steeds dieper kan de boor

Laag na laag na laag...ze gaan door


Tot de zon, hier ondergaat

De melkkoe, dit land verlaat

En het graan…steeds verder buigt

in de dorpen, het cement, verkruimelt


Ref:

Laat ze begaan…en wat is hier nog te doen

Dit is verloren land, blaas de klaroen

Pijnstillers helpen niets, steeds dieper gaat de boor

Spring hoog, laag, hoog, laag…geen gehoor  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post340

Irogs Beautyblog

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker zo, juli 09, 2017 20:41:36
6 maanden worden 6 minuten

Ik heb groot respect hoor voor al die bikkels die zichzelf maandenlang in het zweet werken, tegen betaling van een flink bedrag, om in de baltstijd goed voor de dag te komen.

De volgers die mij inmiddels al een beetje kennen weten dat ik niet zo van dat sportschool-gedoe ben. Hoewel ik nota bene een half jaar (of daaromtrent) stage heb gelopen bij Sportschool Aarts in Haarlem als fitness-, callanetics- en aerobics-instructeur.

Veel tijd om te sporten heb ik ook niet tegenwoordig met mijn drukke zzp-praktijk.
En dan komt altijd weer die vraag: "Hoe kun je er dan op jouw leeftijd nog strak en vitaal uitzien? En dat sixpack?! Hoe doe je dat?!"

En dan zeg ik: "Mijn geheim? Breekbrood van DE AFBAKKER
6 minuten in de voorverwarmde oven (220 graden) en je gaat dansend naar het strand."

Ik wens iedereen nog een hele fijne zomer.


  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post337

Verkiezingsgedachte

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker di, maart 14, 2017 22:46:22

Het was al met al een langdradige en vervelende verkiezingscampagne. Met als dieptepunt een kiezer die op tv zei dat ze geen fan van hem is ("helemaal niet zelfs"), maar dat ze toch op hem gaat stemmen.
Gelukkig was ik vanmiddag op de valreep toch nog getuige van iets intelligents.
Ik zat op de eerste verdieping van de centrale bibliotheek te werken (lees: peinzend uit het raam te kijken) en zag op het stenen plateau een kauwtje die probeerde een nootje uit de harde schil te krijgen. Het pikte en pikte met zijn snavel. Vergeefs.

Ik schonk er verder geen aandacht aan. Het leven was nu eenmaal hard, vooral tegenwoordig in deze prestatiemaatschappij. Ik moest ook door; mijn steentje bijdragen aan de BV Nederland. Maar door mijn sociale en diervriendelijke inborst keek ik nog wel met een schuin oog naar mijn gevederde vriendje. En zag –over de rand van mijn laptop- de kauw nog wel een paar keer omhoog en weer omlaag vliegen.

Toen ik al snel weer zo’n peinsmoment had, besloot ik de vogel ‘ns een langere blik waardig te gunnen. En nu begreep ik pas waar hij/zij mee bezig was: de kauw nam het nootje telkens mee omhoog, ging op de dakrand staan (zo’n vier meter hoog) en liet het nootje vervolgens op een tegel vallen. Scheerde snel naar beneden, om aldaar te constateren dat het nootje nog steeds niet was opengebarsten.

Ik pakte mijn telefoon om het te filmen, maar toen fladderde hij/zij weg. Geschrokken van mijn beweging, dacht ik. Er ging een golfje van medelijden door mij heen; ik had het de kauw zó gegund. Hij/zij was links uit het zicht verdwenen en ik keek nog even door een ander raam en warempel, daar zat hij/zij! Nu op een andere dakrand die ruim twee keer zo hoog was. Weer liet hij/zij het nootje vallen. En jawel, het brak open.

En de kauw knalde met stip mijn top 3 van favoriete vogels binnen.

Zojuist las ik ook nog het volgende over de kauw: Na onderzoek is vast komen te staan dat de kauwenvrouwtjes behoorlijk bazig zijn en hun mannetje er goed onder hebben. Ondanks dat de dames dus niet altijd even lief zijn voor hun mannetje, blijven paren een leven lang bij elkaar.

Tot zover dit verhaaltje waar verder geen enkel verborgen of bindend stemadvies achter zit. Dat je vooral niet denkt dat ik vind dat je woensdag CDA of Christen Unie moet gaan stemmen. Al denk ik na vanmiddag wel dat sommige dieren meer aanspraak op een kiespas maken dan sommige mensen.  • Reacties(1)//deblogger.igorwijnker.nl/#post334

Beladen namen

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker do, oktober 20, 2016 14:04:57

Lastig hoor, zo'n frisse naam die opeens een andere lading krijgt. Dan kijk je toch net even anders naar die kekke autootjes van Isis Kraamzorg die ik in Groningen vaak zie rijden. Misschien zouden ze er een slogan bij kunnen plakken: "Isis brengt geen dood en verderf maar leven"

Ik moest even denken aan het Noord-Italiaanse dorpje waar mijn schoonouders een aantal maanden per jaar wonen. Daar woonden tot voor kort ook drie oude broers met voornamen waar wij Noordwest-Europeanen toch even onze wenkbrauwen bij fronsen.Volgens mij leeft er nog maar een, maar ik weet niet of dat Adolfo, Benito of Franco is.  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post327

Uit de dappere voorhoede

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker ma, oktober 03, 2016 00:13:00

Van 2002 tot 2004 had ik als sportredacteur van Het Parool o.a. schaatsen in mijn portefeuille. Het is de sport die ik tegenwoordig het liefste beoefen (vooral als het op natuurijs is), maar ik heb altijd wat moeite gehad met de massale journalistieke aandacht die het sinds jaar en dag in Nederland krijgt.

Op zeker moment mocht ik Ids Postma na een training interviewen. Onderweg naar Postma kwam ik de fotograaf tegen en sprak kort met hem. Ik had deze Jeroen niet eerder ontmoet, dit was de eerste keer dat hij voor de sportpagina fotografeerde. Hoeveel tijd hij straks nodig had, vroeg ik.“O, die foto heb ik net al gemaakt,” zei hij achteloos, en daar verdween hij.

Ik kan me niet meer herinneren wat Postma destijds heeft gezegd. De foto die bij mijn artikel werd afgedrukt staat me nog haarscherp voor de geest. Ids zat met z’n grote lijf in de lege cafetaria van –ik meen Thialf, maar het kan ook in Utrecht zijn geweest- een bakje frites naar binnen te werken. Ik vond het een schitterende plaat die de topsport heerlijk relativeerde.

Kon die Jeroen niet vaker foto’s voor ons maken? vroeg ik op de redactie. Maar het zou bij die ene keer blijven.

Kort daarna vertrok Jeroen Oerlemans naar het buitenland. Niet om relativerende foto’s te maken. Hij behoort, behoorde tot de dappere voorhoede van de journalistiek die misstanden vastlegt. Ik heb veel bewondering voor collega’s die hun leven op het spel zetten om missstanden vast te leggen, maar geen laffe haar op mijn hoofd die eraan denkt dat ook te doen.

Mijn bewondering werd alleen maar groter toen hij bij De Wereld Draait Door vertelde over zijn werk. Een intelligente, welbespraakte fotograaf met een groot sociaal hart. Zeker geen adrenalinejunk.

Oerlemans behoorde tot die slinkende groep die de eer van ons ooit zo mooie vak nog hoog (proberen te) houden. Toevallig las ik vandaag met veel instemming dit interview van Paul Onkenhout met Chris de Stoop die zijn vak vaarwel zegt, om treurigstemmende redenen.

En dan nu deze jonge fotograaf. Het gaat hard.  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post324

Troost bij FEBO

Dagelijks levenGeplaatst door Igor Wijnker do, september 29, 2016 13:40:24

Zo vet en toch zo dichtbij! meende ik even te lezen in bovenstaande advertentie in De Groninger Gezinsbode. Maar nee hoor, de FEBO moet ook zo nodig mee in die volledig doorgelagen gezondsmanie.
Naar de FEBO ga je voor een vette bek. Punt.

Gelukkig staat op de redactiepagina ernaast een stukje over de heropening die werd verricht door Michel Eckhart. Citaat: Deze FEBO-fan van het eerste uur heeft door een auto-immuunziekte een zwaar jaar achter de rug. Hij vond echter altijd troost bij FEBO. Na iedere ziekenhuisopname ging hij direct door naar zijn geliefde snack, het Speciaaltje.

Iemand die troost vindt in jouw winkel, ik zou ervoor tekenen. Maar FEBO-directeur Dennis de Borst wil méér. Dus zegt hij aan het eind van het artikel nog iets over de nieuwe huisstijl: "We hebben de kwaliteit van onze snacks terug laten komen in onze winkelinrichting, en dat is uitstekend gelukt."  • Reacties(0)//deblogger.igorwijnker.nl/#post323
Volgende »